Infertiliteti tek burrat është një gjendje në të cilën një burrë nuk mund të bëhet baba për arsye të ndryshme. Kjo paaftësi për të pasur fëmijë, për shkak të presioneve mjedisore dhe psikologjike, e lë burrin dhe gruan e tij në një situatë të vështirë shoqërore, dhe pas një kohe mund ta çojë çiftin në një pushim të plotë nga jeta shoqërore. Këta faktorë të bazuar në spermë, të cilët përbëjnë një pengesë për t’u bërë baba, zakonisht mund të jenë gjenetikë ose kongjenitalë, si dhe të zhvillohen më vonë për shkak të traumave ose sëmundjeve të ndryshme.

Problemi i një burri mund të zbulohet nga një test i thjeshtë i analizës së spermës i quajtur spermiogram. Disa nga këto probleme të zbuluara mund të zgjidhen me trajtime me ilaçe ose mund të arrihet trajtimi STANDARD IVF. Por për fat të keq, jo çdo njeri mund të jetë kaq me fat, veçanërisht nëse, si azoospermia, nuk ka spermë të qëndrueshme tek një burrë, dhurimi i spermës është zgjidhja për çiftet. 

Çfarë Është Dhurimi I Spermës?

Si Në Spermë, banka e spermës, vetitë fizike Të Njeriut, struktura, etnia dhe gjaku nga nëna në grup dhe përzgjedhja e përshtatshme me qelizën e spermës spermatozoidi në vezë, dollener, futen në embrion pas transferimit në shtetin amë.

Për shumë vite, Ekipi I Mrekullisë – Qendra Ivf E Qipros ka qenë në strukturën tonë, Jin. Op. Dr. dhurimi I Spermës, i cili u krye me rezultate shumë të suksesshme Me Firdevs Uğuz dhe Ekipin Tonë Miracle, të cilët janë ekspertë në fushën e tyre, është një metodë e preferuar në rastet kur spermatozoidi i shëndetshëm nuk mund të gjendet tek një burrë. Në rastet kur spermatozoidi nuk mund të arrihet natyrshëm nga një burrë, është e mundur të merret spermatozoidi nga testikulli i tij me ndihmën e një gjilpëre ose nxjerrja e indeve me operacione TESA ose Mikro-TESE. Sidoqoftë, në raste të tilla si mungesa e prodhimit kongjenital të spermës tek një burrë ose rivendosja e plotë e spermës për shkak të sëmundjeve ose faktorëve të jashtëm që janë përcjellë, dëmtimi i testikulit, nuk është e mundur të merret spermatozoidi me asnjërën nga këto metoda, dhe kur çiftet duan të kenë fëmijë, ata i referohen trajtimit të dhurimit të spermës.

Megjithëse sot kemi teknologjinë për të zbuluar sëmundje serioze gjenetike që ndodhin tek foshnja në bark dhe për të ndërprerë shtatzëninë, kjo situatë po kthehet në një traumë që është shumë e vështirë për çiftet të hiqen. Prandaj, përveç arsyeve të renditura individualisht më sipër; dhurimi i spermës rekomandohet gjithashtu për çiftet që ka të ngjarë të kenë një fëmijë me një anomali në probabilitetin e kalimit të një sëmundjeje të rrezikshme që një burrë mbart gjenetikisht tek një fëmijë, ose në martesa të lidhura. Kështu, sigurohet që çiftet të jenë më paqësorë për shëndetin e foshnjave të tyre.

Si Kryhet Dhurimi I Spermës?

Çiftet që duan të kenë një fëmijë me dhurimin e spermës, kur vendosin për këtë trajtim, koordinatori ynë ekspert i pacientit Irem Berk ose mjeku Ynë Jin. Op. Dr. ata kryejnë një intervistë të detajuar paraprake dhe shkëmbim informacioni me Firdevs uğuz.

Në këtë kontekst, faza e parë e trajtimit fillon duke marrë informacionin e nevojshëm për zgjedhjen e një dhuruesi të spermës, siç janë karakteristikat fizike të një burri, ngjyra e flokëve, ngjyra e syve, struktura e trupit, grupi i gjakut. Ky informacion mund të merret me e-mail. Nëse çifti dëshiron, ata gjithashtu mund të zgjedhin një dhurues të spermës nga mjedisi i tyre ose të marrin një nga banka e spermës e rekomanduar nga specialistët tanë.

Pas fazës së përcaktimit të donatorëve të trajtimit të dhurimit të spermës, kalohen metodat për zhvillimin e vezëve të aplikuara në trajtimin klasik IVF. Periudha menstruale e nënës së ardhshme është zakonisht 2. ose 3. para-trajtimi fillon duke bërë një gjilpërë për të pjekur vezët në ditë. Ky trajtim paraprak kryhet në qytetin ku ndodhet çifti, nën kontrollin e mjekëve tanë të kontraktuar ose mjekëve të tyre.

Mesatarisht, brenda 10-12 ditëve, vezët do të arrijnë pjekurinë e synuar, dhe gjatë këtij procesi, nëna e ardhshme do të jetë vazhdimisht nën kontroll.

Kur të shihet pjekuria e pritshme e vezës pas një procesi 10-12 ditor, do të bëhet një gjilpërë tjetër për të çarë vezët, dhe rreth 36 orë pas këtij aplikimi, vezët e plasaritura mblidhen nën anestezi me një procedurë shumë të shkurtër dhe pa dhimbje prej 10 minutash. Meqenëse anestezia e dhënë gjatë mbledhjes së vezëve është një dozë shumë e ulët, frymëmarrja e pacientit nuk ndalet, ai thjesht shkon për të fjetur. Efekti i kësaj anestezie, sipas numrit të vezëve që do të mblidhen, do të zgjasë vetëm 10-15 minuta, kështu që nëna e ardhshme nuk përjeton ndonjë problem.

Në ditën e mbledhjes së vezëve, në përputhje me babanë kandidat, qelizat e spermës të sjella më herët injektohen në vezë me teknikën ICSI dhe kryhet fekondimi.

Embrionet e formuara me fekondim ekzaminohen në laborator për 3 deri në 5 ditë dhe embrionet me cilësi më të lartë zgjidhen prej tyre dhe transferimi i embrionit kryhet në një mënyrë shumë të shkurtër dhe pa dhimbje.

Në këtë mënyrë, procesi i dhurimit të spermës, i cili zhvillohet mesatarisht në 6 faza, pasohet nga i 12-ti. në fund të ditës, kryhet një test shtatzënie dhe merret lajmi i mirë i pritur 🙂

Rezervimet Rreth Dhurimit Të Spermës

Pamundësia për të pasur fëmijë është një nga çështjet që bëjnë që çiftet të përjetojnë trazira serioze si në martesat e tyre ashtu edhe në qarqet e tyre shoqërore. Sidomos nëse kjo situatë tregon një problem që nuk mund të zgjidhet me trajtimin STANDARD IVF, siç është azoospermia, i cili mund të zgjidhet vetëm me dhurimin e spermës, procesi është edhe më sfidues. Meqenëse mund të ketë shumë pikëpyetje në mendjet e çifteve gjatë këtij procesi, mund të ketë edhe rezerva me të njëjtin ritëm.

Konfidencialiteti 100% I Informacionit Personal

Ndoshta një nga çështjet më intime midis një çifti, problemet në rrugën për të pasur një fëmijë mund t’i bëjnë çiftet më nervozë dhe të brishtë, kështu që çiftet shpesh i fshehin këto probleme edhe nga familjet e tyre dhe Vendosmëritë e ngushta. Sidoqoftë, në rastet kur nuk ka zgjidhje ose trajtim, siç është azoospermia, ekzistojnë dy mënyra për çiftet që duan të kenë një djalë. E para nga këto është birësimi, dhe tjetra, natyrisht, është trajtimi IVF me dhurimin e spermës. Edhe pse birësimi është një vendim shumë i shenjtë, reagimet mjedisore mund të krijojnë kohë të vështira për çiftet. Sidomos frika se mos duhet t’ia shpjegoni këtë fëmijës pas një kohe, ose se njëri nga prindërit do t’u tregojë fëmijëve të tyre, i bën çiftet plotësisht të bllokuar.

Ekipi i mrekullisë-nuk Ka frikë të tillë për trajtimin e dhurimit të spermës që ne kryejmë me mjekun tonë specialist dhe ekipin tonë në Qendrën Ivf Të Qipros. Qipro tërheq çifte të panumërta nga e gjithë bota në ishull për dhurimin e spermës. Fakti që çiftet na zgjedhin në këtë trajtim, si në çdo trajtim, është për faktin se ne vlerësojmë konfidencialitetin e pacientëve mbi të gjitha. Informacioni i çifteve nuk regjistrohet dhe nuk ndahet në asnjë mënyrë. Prandaj, meqenëse konfidencialiteti i informacionit personal është 100%, është absolutisht e pamundur që dikush të ketë qasje në këtë informacion. Pacientët tanë i nënshtrohen proceseve të trajtimit me qetësi shpirtërore, gratë jetojnë amësinë nga fillimi në fund në çdo fushë, dhe duke e fshehur këtë trajtim nga të gjithë, ata nuk kanë pse t’ua shpjegojnë atë fëmijëve të tyre ose mjedisit të tyre në të ardhmen.

Donatorë të çertifikuar nga Banka Më e Madhe E Spermës Në Botë

Banka e spermës, cryos international sperm Dhe grupet e gjakut në trajtimin tonë për pacientët tanë danimarkakibris të dy të zgjedhur si më të përshtatshme për vetitë fizike të qelizave të spermës, u themelua në 1981 dhe që atëherë sperma më e madhe, më e besuar dhe më e madhe në botë Nga Cryos International Pool, e cila përmban certifikata speciale daneze, së bashku me pacientët tanë në këtë mënyrë ne jemi në gjendje të japim sigurinë dhe lehtësisht.

Para se mostrat e dhuruesve të spermës të merren nga banka, ata i nënshtrohen testeve të shumta dhe të hollësishme, në këtë mënyrë ekzaminohet se ata nuk mbajnë sëmundje gjenetike dhe infektive. Spermatozoidet e burrave që nuk mund të kalojnë teste të tilla nuk pranohen. Në këtë mënyrë, nuk ka pikëpyetje në mendjet e pacientëve tanë dhe ata e përfundojnë trajtimin e tyre me qetësi dhe në një mënyrë paqësore.

Dhuruesit e spermës, të cilët ekzaminohen në detaje nga banka e spermës nga pikëpamja fizike dhe biologjike, gjithashtu i nënshtrohen testeve psikologjike dhe të inteligjencës. Spermatozoidet e dhuruesve që nuk kalojnë shkallën e kërkuar nuk pranohen patjetër. Prandaj, nivelet e arsimit dhe nivelet e inteligjencës së dhuruesve të spermës janë të larta.

Shkaqet E Infertilitetit (Infertilitetit) Tek Burrat

Si një faktor i infertilitetit tek burrat, nëse shqyrtojmë shkaqet më të zakonshme dhe metodat e zgjidhjes një nga një, atëherë:

Mungesa E Ejakulimit (Prodhimi I Spermës)

Gjithashtu i njohur si anejakulimi, hasen sëmundje me bazë endokrine si diabeti, dëmtimet e palcës kurrizore, prania e sëmundjeve që prekin sistemin nervor dhe rezultati i përdorimit intensiv të ilaçeve të caktuara, edhe nëse ndodh marrëdhënie seksuale, nuk ka prodhim të spermës nga burri. Në disa pacientë, ndodh ejakulimi, por spermatozoidi kthehet në fshikëz, kjo gjendje quhet derdhje retrograde. 

Ne jemi në gjendje të marrim qelizat e spermës nga indet testikulare Me metoda Mikro Tese (TESA) nga burrat që kanë çrregullime të ejakulimit Në Ekipin Tonë Të Mrekullive Qendra Ivf E Qipros, e shoqëruar nga urologët tanë ekspertë dhe të krijojmë një shtatzëni të shëndetshme me Trajtimin Ivf Të Qipros.

Çrregullime Morfologjike

Strukturat e spermës çrregullimet strukturore Gjenetike, kongjenitale ose pasuese në strukturën e spermës janë ndër faktorët më të rëndësishëm që parandalojnë shfaqjen e shtatzënisë. Çrregullimet morfolike janë në fillim të këtyre çrregullimeve strukturore që lidhen me spermën.

Këto çrregullime janë anomali që shfaqen në formën e spermës. Një spermë normale dhe e shëndetshme ka një kokë ovale, një gjatësi prej 5-6 mikrometra dhe nuk duhet të shfaqen çrregullime në pjesët e kokës, qafës dhe bishtit. Anomali të ndryshme vërehen në spermatozoidet me deformime. Anomali të tilla si koka shumë e madhe, koka shumë e vogël, koka e dyfishtë, bishti i shkurtër, bishti i dyfishtë janë çrregullimet morfologjike më të zakonshme.