Në vitet e fundit, gratë mund të përballen me menopauzë të hershme për shkak të faktorëve të stresit, operacioneve ose arsyeve gjenetike. Probleme të tilla hormonale mund të shkaktohen nga menopauza e hershme, kimioterapia, radioterapia, etj. trajtimi i dhurimit të vezëve i aplikuar në ishullin E Qipros është një mrekulli tek gratë që kanë humbur plotësisht mundësinë për t’u bërë nënë bazuar në procese të rënda trajtimi dhe arsye të ndryshme si; ose që nuk kanë marrë asnjë përgjigje nga trajtimi IVF për arsye të tilla si cilësia e dobët e vezëve, pamjaftueshmëria e vezëve. Transplantimi i vezës, i njohur gjithashtu si veza me trajtimin e të dy grave, pavarësisht nga statusi i tyre, kohëzgjatja e menopauzës, pa marrë parasysh sa kohë, si çdo grua që dëshiron të ketë një fëmijë, pa probleme dhe shëndet-nëna mund të jetë.

Çfarë Është Dhurimi I Vezëve?

Në mënyrë që të formohet një embrion i shëndetshëm, domethënë një foshnjë, nevojiten 3 faktorë të rëndësishëm.

Qeliza vezë e shëndetshme

Qeliza e shëndetshme e spermës

Mitër e shëndetshme

Në rastet kur ndonjë nga këta faktorë të mësipërm mungon ose është i pamjaftueshëm, shtatzënia ose lindja nuk është e mundur. Kjo gjendje paaftësie mund të zhvillohet që nga lindja ose më vonë dhe mund t’i lërë çiftet që duan të kenë fëmijë të përballen me një proces të vështirë. Këtu janë disa nga faktorët e përmendur më lart, në rastet kur një qelizë vezë e shëndetshme nuk gjendet në nënën e ardhshme, trajtimi IVF kryhet me dhurimin e vezëve.

(Including country code)
Egg Donation

Dhurimi i vezëve varet nga origjina etnike, karakteristikat fizike, grupi i gjakut, etj. të nënës së ardhshme. shtë përdorimi i nënës së ardhshme në trajtimin IVF duke përgatitur vezët e dhuruesit të vezëve (dhuruesi i vezëve) të zgjedhura në përputhje me karakteristikat e detajeve një nga një në mënyrën më të mirë. Qelizat vezë të marra nga dhuruesi i zgjedhur i vezëve dhe qelizat e spermës së babait të ardhshëm fekondohen në laborator dhe pasi embrionet të arrijnë një madhësi të caktuar, ato transferohen tek nëna e ardhshme.

Nëse një qelizë e shëndetshme e spermës nuk mund të gjendet nga këta faktorë, kryhet trajtimi i dhurimit të spermës, dhe nëse spermatozoidet e shëndetshëm dhe vezët e shëndetshme nuk mund të gjenden, kryhet trajtimi i dhurimit të embrionit.

Në të njëjtën mënyrë, duke parë periudha të rregullta çdo muaj, pavarësisht se ndodhi një përkeqësim i qelizave riprodhuese që mbështet hormonet FSH dhe LH, menopauza nivelet E FSH në prodhimin e vezëve dhe gjithashtu mungesa e tyre e 19-20 grave të shëndetshme mjekësore nuk mbështeten më sepse këto janë shansi i tyre i vetëm për t’u bërë nënë në Gratë E Qipros vezë të Dyja. 

Normat Tona Të Shtatzënisë Deri në 90% Në Dhurimin E Vezëve

Dhurimi i vezëve, i cili u krye për herë të parë Nga John Buster në Amerikë në 1984, u krye nga mjeku ynë specialist Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip dhe miracle janë kryer nga ekipi ynë me sukses të madh për më shumë se 10 vjet, falë arritjeve tona bazuar në 90%, Qipro është e njohur në të gjithë botën për trajtimin e dhurimit të vezëve.

Si Jemi Kaq Të Suksesshëm Në Trajtimin E Dhurimit të Vezëve?

Specialisti ynë Është Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz merret me çdo fazë të trajtimit, përfshirë fazat laboratorike, nga fillimi deri në fund të trajtimit.

Jin zhvillimi i vezëve të dhuruesve tanë të vezëve në baza një me një. Dr. është bërë Nga Firdevs Uğuz Tipi. Kështu, nëse dhuruesi sheh problemin më të vogël në zhvillimin e vezës, ai ka iniciativën për të anuluar dhe shtyrë trajtimin para se pacientët të vijnë këtu. Në këtë mënyrë, ne mund të garantojmë të paktën 10 VEZË të SHËNDETSHME për pacientët tanë.

Dhuruesit e vezëve zgjidhen nga individë të rinj dhe të shëndetshëm midis moshës 20-26 vjeç të cilët kanë lindur më parë ose kanë arritur një shtatzëni dhe lindje të shëndetshme me vezët e tyre të dhjetorit. 

Ne e dimë që psikologjia e nënës është një nga pikat kryesore më të rëndësishme në këtë proces. Me udhëzimin dhe mbështetjen psikologjike të koordinatorit tonë të specializuar të pacientëve, Irem Berk, pacientët tanë e kalojnë këtë proces shumë më të qetë dhe në paqe, madje edhe miqësi të bukura që zgjasin deri në 9 muaj krijohen pas shtatzënisë.

menopauza dhe dhurimi i vezëve

Kush Është I Përshtatshëm për Dhurimin / Transplantimin e Vezëve?

Për shkak të moshës së avancuar, gratë që janë në gjendje menopauze

Gratë që kanë shtyrë shtatzëninë për arsye të tilla si intensiteti i jetës së tyre të punës, planet e karrierës, martesa e vonë, dhe për këtë arsye qelizat e tyre vezë janë dobësuar ose zhdukur plotësisht

Gratë që kanë hyrë në menopauzë të hershme për arsye të ndryshme, të tilla si trashëgimia gjenetike, stresi, sëmundjet e kaluara

Gratë që nuk kanë prodhim ose të pamjaftueshëm të vezëve, megjithëse indet e mitrës janë të lëmuara

Gratë me probleme të lindura riprodhuese, të tilla Si Sindroma Turner ose Mosaic Turner

Gratë që kanë humbur qelizat e tyre vezë dhe kanë hyrë në menopauzë sepse u janë nënshtruar trajtimeve të rënda si kimioterapia

Sëmundje gjenetike që do t’i trashëgohet foshnjës që do të lindë (Hemofilia, Huntingtoni, Distrofia E Duchenne November, etj.).) gratë që janë

Trajtimi i dhurimit të vezëve është i përshtatshëm për gratë që kanë hequr të gjitha ose një pjesë të madhe të vezoreve të tyre me operacion.

Si Të Zgjidhni Një Dhurues Veze në Procesin e Dhurimit të Vezëve?

Në trajtimin e dhurimit Të Vezëve Të Qipros, ekzistojnë rregulla dhe kritere të përcaktuara për t’u bërë dhurues (dhurues) i vezëve. Njerëzit që nuk i plotësojnë këto kritere nuk pranohen si dhurues të vezëve në asnjë mënyrë. Sëmundjet e mbartura nga dhuruesi, gjendja e tij fizike dhe psikologjike, sistemi imunitar analizohen nga teste të ndryshme dhe ai pranohet të bëhet dhurues i vezëve nëse konsiderohet i përshtatshëm nga mjekët specialistë. Arsyeja për këtë është se procedurat kanë për qëllim parandalimin e problemeve të ndryshme të mundshme pas dhurimit të vezëve. Sidoqoftë, në këtë mënyrë, mund të sigurohet një aplikim plotësisht i shëndetshëm i besueshëm. 

Në procedurën TONË IVF me transplantimin e vezëve, dhuruesit e vezëve zgjidhen nga gra të shëndetshme dhe produktive midis moshës 20-26 dhjetor. Të gjitha kontrollet dhe testet e donatorëve kryhen nga ne me shumë kujdes.

Testet dhe kontrollet kryesore të aplikuara për dhuruesin e vezëve në procesin E dhurimit Të Vezëve Në Qipro:

Struktura fizike: nuk duhet të ketë karakteristika fizike dominuese të dhuruesve, matjet e trupit të tyre duhet të jenë brenda dimensioneve standarde. Ata nuk duhet të jenë mbipeshë ose shumë të hollë, të kenë tipare joproporcionale të fytyrës.

Gjenetika: kryhen testet Gjenetike të dhuruesit dhe historia familjare ekzaminohet gjenetikisht. Qelizat e gjakut ekzaminohen.

Sëmundjet infektive: kryhen teste Gjithëpërfshirëse për t’u siguruar që dhuruesi i vezës nuk mbart ndonjë sëmundje infektive. Përveç testeve TË HIV dhe hepatitit në veçanti, parandalohen sëmundjet trashëgimore të tilla si talasemia dhe fibroza cistike që mund të kalojnë nga dhuruesi tek foshnja.

Vlerësimi gjinekologjik: rezerva e vezëve të dhuruesit vlerësohet nga cilësia e vezëve, aftësia riprodhuese, ultrasonografia dhe testet e gjakut. 

Vlerësimi psikologjik: dhuruesi i vezës vlerësohet në detaje. Sigurohet që të mos ketë gjendje të tilla si depresioni, ankthi ose çrregullimet e personalitetit.

Vlerësimi i inteligjencës: nivelet e inteligjencës së donatorëve duhet të jenë normale ose më të larta. Preferohen universiteti dhe nivelet ekuivalente.

Në Trajtimin E dhurimit Të Vezëve Në Qipro, dhuruesi i vezëve zgjidhet nga pishina jonë e gjerë e donatorëve sipas karakteristikave fizike, llojit të gjakut, origjinës etnike të nënës së ardhshme. Gjatë kësaj periudhe përzgjedhjeje, nëna e ardhshme gjithashtu mund të zgjedhë dhuruesin për të cilin mendon se është më i përshtatshmi për statusin e saj arsimor ose aftësitë nga karakteristikat e dhuruesit të ofruara. Në trajtimin IVF me dhurimin e vezëve, procesi i zhvillimit të vezëve të dhuruesit është mjeku ynë specialist Jin. Op. Dr. ajo kryhet Nga Firdevs Uğuz Tip një-në-një dhe me shumë kujdes. Në këtë mënyrë, meqenëse ne personalisht kryejmë të gjithë procesin e zhvillimit, ne mund të garantojmë të paktën 10 vezë të shëndetshme në trajtimin tonë të dhurimit të vezëve.

Çështjet më kurioze të atyre që i janë nënshtruar dhurimit të vezëve në Qipro dhe çifteve që po mendojnë ta bëjnë atë janë privatësia e tyre personale, domethënë mundësia e takimit me një dhurues vezësh në të ardhmen. Meqenëse dhurimi i vezëve është një trajtim që kryhet në mënyrë bilaterale me konfidencialitet 100%, nuk ka asnjë mënyrë që njerëzit të takohen ose të njihen me njëri-tjetrin. Sidomos pasi informacioni i çiftit nuk është regjistruar, informacioni i identitetit të të dy palëve mbetet plotësisht konfidencial dhe ky informacion referohet si 3. nuk është e mundur të arrihet nga individë

Pse kam Nevojë Për Një Dhurim Vezësh?

Dëshira e vetme e çdo çifti që ka një marrëdhënie të lumtur është të ketë një fëmijë që do të kurorëzojë martesën e tyre të lumtur. Sidoqoftë, kur kjo dëshirë nuk mund të realizohet me mjete normale ose me trajtime STANDARDE IVF për shkak të problemeve të ndryshme të bazuara në vezë, çifteve u mbeten dy shanse. Njëra është të adoptosh dhe tjetra është të kesh një fëmijë me trajtim të dhurimit të vezëve.

Në vendosjen midis vezës me detajet më të rëndësishme si në birësim, në rastin e birësimit, foshnjërinë e fëmijës, edhe nëse nuk jeni të përfshirë në procesin e shtatzënisë dhe lindjes, fëmija i birësuar nuk ka lidhje me familjen, prandaj, procesi i pranimit është i vështirë për familjen. Nga ana tjetër, detyrimi për t’i shpjeguar fëmijës në një moshë të mëvonshme i vë familjet dhe fëmijët nën presion të rëndë psikologjik.

Sidoqoftë, në trajtimin IVF me transplantimin e vezëve, përveç mbajtjes së kodit gjenetik të babait, foshnja e lindur, ashtu si në një shtatzëni natyrale, ushqehet me gjakun e nënës, jeta e saj, varet nga nëna, rritet si pjesë e nënës. Prandaj, ata që janë nëna me dhurim vezësh përjetojnë të gjithë procesin e shtatzënisë, duke ushqyer foshnjën e tyre me gjakun e tyre në bark, duke u rritur, duke ushqyer me gji, me pak fjalë, të gjithë procesin e amësisë pa asnjë ndryshim, me ndjenjat, ndjenjat e tyre, ashtu si gratë e tjera. 

Qendra ivf e qipros DHE Jin, të cilat janë veçanërisht qendra jonë për çifte për trajtimin e dhurimit të vezëve në Qipro. Op. Dr. në fillim të arsyeve për zgjedhjen E Tip Firdevs Uğuz, normat e suksesit të dhurimit të vezëve bazuar në nivelet 90% të mjekut tonë dhe ekipit tonë dhe referencat e marra për ne në të gjithë botën po vijnë.