Në mënyrë që të ndodhë një shtatzëni e shëndetshme, së pari duhet të ketë një zhvillim të shëndetshëm të embrionit. Për këtë, qelizat riprodhuese si tek gratë ashtu edhe tek burrat duhet të vazhdojnë të zhvillohen shëndetshëm. Çiftet që nuk kanë probleme me qelizat riprodhuese, nëse nuk ka probleme në mitër, mund të arrijnë shtatzëninë në një kohë shumë të shkurtër.

Çiftet që kanë një marrëdhënie të rregullt duhet t’i japin vetes rreth 6-8 muaj kohë. Nëse gjithçka është në rregull, shtatzënia patjetër do të arrihet gjatë kësaj periudhe. Sidoqoftë, çiftet, marrëdhëniet seksuale të të cilëve zgjasin më shumë se një vit dhe që nuk mund të arrijnë shtatzëninë gjatë kësaj periudhe, edhe pse nuk aplikojnë ndonjë mbrojtje, kanë nevojë për mbështetje mjekësore me teknologji ndihmëse riprodhuese. Këto teknologji riprodhuese mund të jenë vaksinimi (iua) ose IVF (IVF), në varësi të gjendjes dhe moshës së qelizave riprodhuese të çifteve. Cili trajtim do të jetë më i përshtatshëm për çiftet vendoset nga mjeku ynë specialist në Qendrën Ivf Të Qipros duke parë ekzaminimet e hollësishme që do të kryhen dhe historitë e trajtimit të çiftit. 

Pse TRAJTIMI IVF

Zakonisht, para se të vazhdoni me trajtimet IVF, është formuar një kuptim, pasi fillon me praktikën e vaksinimit. Sidoqoftë, kur shikojmë përmbajtjen e trajtimit dhe normat e shtatzënisë, shihet qartë se vaksinimi është vetëm humbje kohe, veçanërisht tek gratë mbi një grupmoshë të caktuar.  Nëse shqyrtojmë se si kryhen trajtimet një nga një, dallimi midis IVF dhe vaksinimit mund të Deshifrohet më mirë. 

Në metodën e vaksinimit (IUA), vezët e nënës së ardhshme përgatiten për procedurën me përdorimin e një ilaçi për rreth 10 ditë. Kur vezët e nënës janë gati, spermatozoidi i marrë nga babai i ardhshëm në një enë sterile përgatitet gjithashtu për procedurën dhe injektohet direkt në mitrën e nënës. Alsoshtë gjithashtu për shkak të metodës që kjo metodë mori emrin e vaksinimit. Siç mund të shihet nga aspekti i funksionimit, procesi i vaksinimit është i ngjashëm me shtatzënitë që ndodhin në të njëjtën mënyrë natyrale, me injektimin e spermës direkt në mitër. Prandaj, normat e shtatzënisë të marra nga vaksinimi nuk mund të kalojnë nivelin 15-20% edhe në kushtet më të mira, kur gjithçka është në rregull. Dhe duke marrë parasysh që ky trajtim zbatohet për çiftet që kanë vështirësi në arritjen e shtatzënisë, rezultati, për fat të keq, është zhgënjyes.

 

 Qipro Ivf trajtimi IVF, procesi i formimit të kësaj shtatzënie të nënave zgjat rreth 10 ditë, dhe faza e zhvillimit të vezëve fillon me një qelizë vezë të fekonduar me spermë në një laborator vazhdon me babanë e kandidatit, dhe 3 ose 5 ditë që kanë mbetur të rriten derisa embrionet e cilësisë më të lartë të zgjedhur të përfundojnë duke vendosur brenda mitrës së nënës. Procesi i formimit të foshnjës zhvillohet në laboratorët tanë të embriologjisë Të Qendrës Ivf Të Qipros.

Siç u përmend më lart, në të kundërtën e procesit të shartimit; Trajtimi Ivf I Qipros, dhe veza e nënës dhe qelizat e spermës së babait, në laborator procesi është plotësisht i përgatitur PËR IVF, embrione të shëndetshme dhe embrione në një mjedis laboratorik, embriologët tanë ekspertë janë duke u zhvilluar dhe mbajtja e shtatzënisë ka shumë të ngjarë më e mira e mitrës së nënës në vend. Meqenëse ne gjithmonë kombinojmë teknologjitë më të fundit me përvojën e specialistëve tanë, normat tona të shtatzënisë në Trajtimin Ivf Të Qipros janë rreth 80%, madje edhe mbi standardet botërore.

Kush Duhet të Ketë TRAJTIM IVF?

Nëse një çift i shëndetshëm nuk mund të ketë një fëmijë pavarësisht se ka marrëdhënie të rregullta për më shumë se 1 vit, së pari është e nevojshme që gruaja t’i nënshtrohet një ekzaminimi gjinekologjik dhe t’i nënshtrohet një numri testesh. Përveç kësaj, duhet të shikohet cilësia e spermës dhe vlerat e spermës së burrit. Pas ekzaminimit, trajtimi IVF mund të kryhet për çiftet në gratë që nuk do të jenë në gjendje të konceptojnë natyrshëm ose në rastet kur shtatzënia nuk ka shumë gjasa, dhe në rastet kur cilësia e spermës së burrit është e pamjaftueshme për formimin normal të shtatzënisë. Trajtimi ivf i qipros, i cili ka shumë faza, është i personalizuar dhe suksesi synon duke ndjekur një rrugë të bazuar në arsyet ekzistuese të mos konceptimit. 

Si përmbledhje, çiftet, marrëdhëniet e pambrojtura të të cilëve zgjasin më shumë se një vit dhe që nuk mund të arrijnë shtatzëninë pavarësisht dëshirës së tyre për një fëmijë, dhe çiftet që përjetojnë kushtet e mëposhtme duhet të kenë Trajtim Ivf Të Qipros.

Gratë, tubat e të cilave janë hequr nga operacionet kirurgjikale

Gratë me tuba të bllokuar 

Gratë me çrregullime hormonale

Gratë me gjendje endometrioza lidhur me cysts çokollatë

Gratë e diagnostikuara me sindromën e vezoreve policistike (PCOS)

Burrat me një numër të ulët të spermës (oligospermia) për shtatzëninë natyrshëm 

Burrat, lëvizja e spermës së të cilëve është më e ulët se normale (asthenospermia)

Burrat, morfologjia e spermës së të cilëve është e pamjaftueshme për shtatzëninë natyrale

Çiftet e diagnostikuara me infertilitet të paidentifikuar (infertilitet)

Si Zhvillohet Trajtimi Ivf I Qipros?

Çdo grua lind me një numër fiks vezësh që nga momenti i lindjes. Ky numër mesatarisht 450,000, dhe këto qeliza vezë ekskretohen gradualisht nga trupi në fund të çdo periudhe menstruale, së bashku me pubertetin. Kjo gjendje vazhdon në këtë mënyrë deri në moshën e menopauzës, kur të gjitha vezët e gruas janë varfëruar. Prandaj, mund të parashikohet që sa më herët të jetë mosha e menstruacioneve, aq më herët do të jetë mosha e hyrjes në menopauzë me atë ritëm.

Normalisht, rreth 1 deri në 3 qeliza vezë të pjekura zhvillohen tek gratë çdo muaj, dhe këto qeliza vezë takohen me spermën e babait dhe merren në tub nga tubat dhe lëshohen në mitër pas fekondimit. Kështu ndodh shtatzënia. 

 

Fazat e trajtimit ivf të qipros

Gjilpërat e fekondimit in vitro, siç përshkruhet më sipër, rregullisht çdo muaj të një gruaje të shëndetshme, një nga qelizat vezë stimulohet nga hormonet, dhe veza fillon të piqet për fekondim. Pasi të mos ndodhë ky veprim i maturimit, procesi ynë i trajtimit fillon me teste të hollësishme që do të kërkojmë nga nënat dhe baballarët e ardhshëm që po trajtohen në Qendrën Ivf Të Qipros. Pas kësaj, nënës së ardhshme i jepet ilaç në një dozë të ulët dhe ka për qëllim zhvillimin e vezëve me cilësi të lartë. Në Trajtimin TONË Ivf Të Qipros, kur veza e nënës së ardhshme arrin pjekurinë e pritur gjatë trajtimit me ilaçe, e cila zgjat rreth 10 ditë, faza tjetër e trajtimit fillon të mbledhë vezët dhe nënës së ardhshme i jepet një gjilpërë për të thyer vezët. Pas kësaj, vezët e plasaritura mblidhen nën drejtimin e ultrazërit, një gjilpërë e hollë është e pakëndshme për nënën që përmban teknike dhe në të njëjtën kohë të kombinuara me spermë nga burrat dhe merren në laborator, sigurohet formimi i embrionit. Në fazën e fundit TË trajtimit IVF, bëhet transferimi i embrioneve. 

Nëse shqyrtojmë të gjithë Procesin E Trajtimit Ivf Të Qipros në detaje:

Trajtimi ivf i qipros fillon me përgatitjen e vezëve të nënës së ardhshme për procedurën. Ky proces i përgatitjes së vezëve mund të bëhet në qytetin ku jeton nëna e ardhshme, tek mjeku i saj ose në shoqërinë e mjekëve tanë të kontraktuar. Gjatë këtij procesi, duke përdorur një numër ilaçesh për zhvillimin e vezëve, vezët e nënës zhvillohen, piqen. Përdorimi i ilaçit zgjat deri në 10-12 ditë, sipas përgjigjes së vezëve të nënës së ardhshme. Këto ilaçe të përdorura përfitojnë vetëm nga zhvillimi i vezëve të formuara në atë kohë. Nuk ka ndonjë efekt tek nëna e ardhshme siç është shtimi shtesë i peshës ose zhvillimi i vezëve pas lindjes, çrregullimi menstrual.

Procesi i përgatitjes së vezëve përfundon me një gjilpërë të vetme të bërë për të thyer vezët në zhvillim. Kjo gjilpërë siguron që vezët në zhvillim të jenë gati për procesin e vezëve. 

Në këtë fazë TË procedurës IVF Në Qendrën TONË Ivf Të Qipros, pasi të bëhet gjilpëra e plasaritjes, afërsisht 36 orë më vonë, të gjitha qelizat vezë hiqen nga mjeku ynë specialist Jin. Op. Dr. Firdevs është mbledhur nga Uğuz Tipi. Meqenëse procesi i mbledhjes së vezëve kryhet nën një dozë shumë të ulët anestezie, nëna e ardhshme nuk ndjen dhimbje ose dhimbje. Ky proces zgjat vetëm 10-15 minuta në varësi të numrit të vezëve të nënës. Pas procedurës, nëna e ardhshme vjen menjëherë në vete dhe vazhdon jetën e saj të përditshme brenda 1-2 orësh pa ndonjë shqetësim. 

IVF me injeksion MIKRO ICSI

Brenda të njëjtave orë me mbledhjen e vezëve, spermatozoidet merren gjithashtu nga babai i ardhshëm, dhe qelizat më të mira të spermës zgjidhen një nga një nga embriologët tanë nën mikroskopë të veçantë. Me qelizat e zgjedhura të spermës, qelizat vezë të pjekura të nënës së ardhshme fekondohen drejtpërdrejt me metodën ICSI – Mikroinjeksion. 

Embrionet e formuara pas fekondimit lihen të zhvillohen në inkubatorët tanë të veçantë për 3 deri në 5 ditë. Embrionet mund t’i nënshtrohen këtij procesi në inkubator ose Në Embrioskop, i cili është I disponueshëm vetëm në Qendrën TONË Ivf Të Qipros në Qipro, në varësi të preferencës së çifteve. 

Embrioskopi: është një sistem i veçantë i monitorimit të kamerës. Falë këtij sistemi, embrionet mund të monitorohen 24/7, kështu që ato nuk kanë nevojë të hiqen nga mjedisi ku ndodhen embrionet për të kontrolluar embrionet. Prandaj, atmosfera e embrioneve nuk ndryshon në asnjë mënyrë. Sidomos çiftet me qeliza riprodhuese të dobëta, embrionet e të cilave po zvogëlohen me shpejtësi për shkak të cilësisë së embrionit të tyre në periudhën nga fekondimi deri në transferim, duhet të preferojnë këtë sistem. 

Në këtë fazë TË Trajtimit Ivf Qipros, sipas ditës së transferimit, 3. ose 5. embrionet me cilësi më të lartë që vijnë në ditë transferohen në mitrën e nënës së ardhshme. Procesi i transferimit të embrionit është një procedurë pa dhimbje dhe pa dhimbje e kryer nën drejtimin e ultrazërit. Pa dhimbje, ashtu si një ekzaminim, pasi zgjat vetëm 5 minuta, nëna është plotësisht zgjuar dhe shikon transferimin e foshnjave të saj në mitër.