Megjithëse nuk kanë aplikuar ndonjë metodë për të mbrojtur veten nga shtatzënia për më shumë se një vit, çiftet që nuk mund të kenë një fëmijë natyrshëm në një farë mënyre vlerësohen në detaje, çrregullimet riprodhuese që shihen tek gratë vërehen edhe tek burrat. Sipas hulumtimeve, është vërejtur se problemet e shkaktuara nga burrat në rastet e infertilitetit janë 40%. Këto probleme, e cila parandalon shtatzëninë kur merret nga burrat me azoospermia asnjë spermë apo spermës kështu olusmama faktori më i madh në shtatzëni janë anomalitë strukturore në meshkuj. Sidoqoftë, një problem i veçantë është derdhja e prapambetur e spermës, e cila nga ana mjekësore quhet derdhje retrograde.

Në rast të shfaqjes së këtyre fenomeneve tek një njeri, trajtimi duhet të fillojë pa humbur kohë. Sepse kur faktori i moshës u shtohet këtyre problemeve në të ardhmen, do të kërkojë një proces më të vështirë për çiftet që të kenë një fëmijë. Metoda Micro Tese / TESA, e cila është përdorur për një kohë të gjatë kundër problemeve të ndryshme të spermës, të tilla si pamundësia e qelizave të shëndetshme të spermës për të dalë, veçanërisht tek burrat, jep rezultate shumë të suksesshme në drejtim të arritjes së shtatzënisë.

Çfarë është Mikro Tese / tesa?

Falë operacioneve kirurgjikale mikroskopike të quajtura TESA ose Mikro TESE, burrat që nuk kanë ndonjë spermë të shëndetshme në spermën e tyre po kërkojnë spermë të gjallë brenda indeve të testikujve dhe spermatozoidi mund të merret në këtë mënyrë. Procedurat Tesa dhe Micro tese kryhen me sukses në Qendrën TONË Ivf Të Qipros.

Për të përmbledhur shkurtimisht procesin, ne do të;

Brenda indit testikular të një burri, ka mijëra struktura të ngjashme me tubat e vegjël, dhe edhe nëse spermatozoidi nuk mund të dalë, prodhimi i spermës vazhdon brenda këtyre strukturave. Mund të mos ketë prodhim të spermës në çdo tub, ndërsa ka disa, mund të ketë pak ose aspak prodhim në disa. Prandaj, thirrjet bëhen nga vende të ndryshme. Dhjetor. 

Procesi TESA procesi TESA, i quajtur Depilimi I Spermës Testikulare Kutane, përfshin praktikën e futjes së një gjilpëre përmes lëkurës në spermatozoidin që përmbahet në indet brenda testikulit të burrit dhe heqjen e pjesëve. Nëse spermatozoidi nuk mund të merret me aplikimin E TESA, përdoret Metoda Micro tese. Mikro TESE Në fjalë është; është një metodë e gjetjes së spermës nën mikroskop nga tubat që prodhojnë spermatozoide. Grimcat e marra nga zona të ndryshme të indit testikular ekzaminohen, dhe në varësi të arsyes për kryerjen e procedurës, ekzistojnë 25-50% qeliza të gjalla të spermës. Përveç kësaj, me këtë metodë, ekziston një probabilitet i lartë për të gjetur spermë çdo herë me një sasi të vogël të indit testikular. Përveç kësaj, dëmtimi vaskular i shkaktuar nga biopsia minimizohet në metodën Mikro Tese. Kjo lejon që spermatozoidet të gjenden lehtësisht nga Embriologët tanë ekspertë përmes copave të vogla.

Possibleshtë e mundur të gjesh spermë me këtë metodë deri në 70% të problemeve që lindin në prodhimin e spermës, por për arsye që lidhen me faktorët gjenetikë, probabiliteti i gjetjes së spermës është shumë i ulët.

Pas Procedurës Mikro Tese

Në Qendrën TONË Ivf Të Qipros, procedura Mikro Tese mund të kryhet nën anestezi. Prandaj, është një operacion pa dhimbje që zgjat rreth gjysmë ore dhe nuk shkakton ndonjë dhimbje ose shqetësim tek burri. Nuk ka nevojë për pushim afatgjatë ose shtrim në spital pas procedurës. Pacienti lehtë mund të kthehet në jetën e tij, mjafton t’i kushtojmë vëmendje vetëm pikave kryesore që kemi renditur më poshtë.

deri në 10-15 ditë, nuk duhet të ketë marrëdhënie seksuale.

Pas operacionit mikro-TESE ose TESA, larja ose dushi nuk duhet të kryhet për të paktën 5 ditë.

Ai duhet të shmangë ngritjen e rëndë dhe sportet e rënda për të paktën 1 javë.

Nëse ënjtja, gjakderdhja ose skuqja zhvillohet në zonën ku kryhet procedura, patjetër që duhet të informoni mjekun tuaj.

Në cilat raste duhet të vendoset TESA apo Mikro TESE?

Në rast bllokimi në kanalet e spermës ose nëse kanalet e tyre nuk janë të pranishme gjatë lindjes,

Nëse nuk ka prodhim të spermës për shkak të arsyeve gjenetike ose hormonale,

Nëse keni qenë të ekspozuar ndaj praktikave që do të ndikojnë në strukturën dhe prodhimin e spermës, të tilla si rrezatimi ose kimioterapia,

Në periudhën adoleshente ose të rritur, shytat, etj. nëse janë kaluar infeksione të tilla si dhe janë përdorur ilaçe për të prishur spermën.

Aplikimi Micro tese Në Qendrën IVF Të Qipros

Secila nga fazat e gjetjes së spermspermës duhet të kryhet brenda qendrës IVF dhe të kryhet në kushte të përshtatshme. Nëse ka probleme serioze në çiftet e ekzaminuara në detaje, rezultatet E Përqendruara Me Vendosmëri synojnë nga ne pa injoruar të gjitha mundësitë. Spermatozoidi mund të merret në aplikimin e parë të bërë në metodën micro tese, por jo çdo spermatozoid mund të jetë i zbatueshëm, dhe spermatozoidi i gjetur një herë mbart gjithashtu mundësinë e mos gjetjes në aplikacionin tjetër. Prandaj, nëse spermatozoidi i marrë është me cilësi të mirë, ai ngrihet dhe ruhet.

Ne Jemi Jin. Op. Dr. Si Tip Firdevs Uğuz Dhe Ekipi I Qendrës IVF Të Qipros, ne kryejmë procesin e gjetjes së spermës nga një burrë njëkohësisht me mbledhjen e vezëve nga nëna e ardhshme dhe parandalojmë të gjitha llojet e situatave negative që mund të zhvillohen. Me pajisjet më të fundit mjekësore të sistemit që kemi dhe metodat e ndryshme që përdorim, së bashku me urologun tonë specialist, ne po përfundojmë me sukses aplikimin e gjetjes së spermës nga një burrë. Në vitet e fundit, ne kemi qenë dëshmitarë të lumturisë së foshnjës së shumë çifteve në përputhje me spermat cilësore që kemi marrë pa vështirësi duke përdorur metodën Micro tese.